Gde postaviti kavez za pse?

Gde postaviti kavez za pse za stan

Kavez za pse treba postaviti tamo gde ukućani provode najviše vremena. Pošto su psi društvene životinje, kavez nemojte postaviti na izolovano mesto. Tokom noći, spavaća soba je idealno mesto za kavez, jer će se tako Vaš ljubimac osećati sigurnije, znajući da ste u njegovoj blizini. Neki vlasnici pasa preferiraju da imaju dva kaveza, jedan u dnevnoj, drugi u spavaćoj sobi, kako ga ne bi prebacivali iz jedne sobe u drugu. Gde god da ga postavite, vodite računa da nije na mestu gde je promaja, kao ni na mestu gde je izvor toplote. Nekim psima prija da je kavez delimično prekriven čaršavom ili peškirom, kako bi se prigušio izvor svetlosti.

Za efikasno učenje mladog psa da vrši nuždu napolju, kavez za pse obavezno mora biti u Vašoj sobi tokom noći. Kada Vas cvilenje tokom noći probudi, momentalno bi trebali ustati i štene izvesti napolje. Prve nedelje, čak pvih par meseci, sa novim psom znaju biti poprilično naporne, ali to je faza kroz koju svaki vlasnik psa koji u stanu mora proći, ukuliko želi da ima psa sa dobrim navikama.

Kako bi se regulisalo kada štene vrši nuždu, poslednji obrok ne bi trebao biti dva sata pre spavanja. Potrebno je uskladiti rutinu, koja će Vam olakšati život sa novim ljubimcem. Tokom vremena, kako pas stari, vreme provedeno u kavezu može se povećavati, ali to nikada ne bi trebalo biti više od 6-8 sati. Mnogi preporučuju da taj period bude nešto kraći, tj. 4-5 sati.