Prikazani svi od ukupno 4 rezultata

Vrata za pse

4.590  Din

Čivava, jorki, maltezer

6.490  Din

Korgi, koker španijel, pudla

8.090  Din

Bokser, zlatni retriver, buldog

39.290  Din

Morki, ši cu, mops, mačke


Ugradna vrata za male, srednje i veće pse

Ugradna vrata za pse omogućavaju slobodno kretanje Vašem ljubimcu koji boravi u kući. Pas slobodno može izlaziti u dvorište ili na terasu, kad god to poželi, pogotovo kada ima potrebu da vrši nuždu, bilo da ste Vi prisutni ili odsutni.

Ugradna vrata za pse instaliraju se na postojeća vrata od kuće (zahtevaju da se deo vrata iseče kako bi se ugradila). Potrebno je izbarati odgovarajuću veličinu vrata za pse koja će pružiti dovoljno prostora da se Vaš ljubimac bez poteškoća provuče. Posebnu pažnju obratite na samu veličinu otvora vrata za pse, kako bi izabrali ona koje će odgovarati Vašem ljubimcu, a ne samo na ukupnu veličinu koja obuhvata širinu okvira koji se ugrađuje na postojeća ulazna vrata.

Vrata za pse nisu predviđena za instalaciju na staklena vrata, pogotovo ne kada je u pitanju duplu staklo, ali uz manje improvizacije moguće je i to izvesti. Iako su namenjena za drvena vrata koja su određene debljine, takođe uz manje improvizacije moguće ih je montirati i na deblja vrata (za ovo će Vam biti potrebni duži šrafovi koji ne dolaze u pakovanju).

Neke od prednosti ugradnje vrata za pse su:

  • Sloboda kretanja Vašeg ljubimca između kuće i dvorišta, čak i kada su ulazna vrata zatvorena,
  • Oslobađaju Vas obaveza da razmišljate o tome kada pustiti psa u dvorište, pošto sa vratima za pse on sam bira kada će to učiniti,
  • U slučaju neke nepogode, poput požara ili zemljotresa, Vaš ljubimac se sam može spasiti, pogotovo ako do takvog događaja dođe kada Vi niste prisutni.

Pre ugradnje vrata za pse treba razmotriti: mogućnost da pas pobegne, ako dvorište nije adekvatno ograđeno; postojanje opasnih predmeta ili otrovnih supstanci u dvorištu, kao i mogućnost njhovog uklanjanja; obezbeđenje bazena, ukoliko postoji, kako se život Vašeg ljubimca ne bi ugrozio. Ukoliko dvorište nije adekvatno obezbeđeno, mogli bi razmotriti izgradnju boksa za pse, koji bi bio prilepljen uz kuću i u koji bi pas direktno mogao da izađe kada ostane sam.

Tokom zimskih dana, mogući je manji gubitak toplote kroz vrata za pse, pošto vrata za pse ne mogu potpuno da dihtuju kada su u funkciji. U slučaju Vašeg dužeg odsustva, zajedno sa ljubimcem, vrata za pse moguće je u potpunosti zatvoriti i zaključati, pomoću metalne ploče (dolazi uz vrata) kako bi se sprečio ulaz drugim manjim životinjama (mačkama, miševima i slično).

Pored standardnih vrata za pse, postoje i vrata koja se otvaraju pomoću mikročića Vašeg ljubimca (par mora biti čipovan). Jednostavnim programiranjem vrata tako da prepoznaju čip Vašeg ljubimca, vrata Vaš ljubimac može otvoriti, što sprečava ulaz drugih životinja u Vaš dom. U slučaju da imate više pasa, to ne predstavljan nikakav problem, pošto se vrata za pse sa mikročipom mogu programirati da prepoznaju čak 32 mikročipa.

Vrata za pse napravljena su od čvrste plastike. Otpornost na vremenske uslove, poput kiše, snega, mraza i toplote, doprinosti trajnosti vrata za pse. U našoj ponudi, pronaći ćete tri različite veličine vrata za pse: vrata za male pse, vrata za pse srednjeg rasta i vrata za velike pse.