Besplatna dostava

Širom Srbije

Brza isporuka

Šaljemo u roku od 24 h

0 reklamacija

Za 4 godiine

1000+

Zadovoljnih kupaca

Poručite kavez za pse već danas

6.690  Din8.090  Din

Čivava, maltezer, mops (do 11 kg)

11.090  Din12.090  Din

Bigl, buldog, bul-terijer (do 32 kg)

14.290  Din15.290  Din

Bokser, čau čau, dalmatinac (do 41 kg)

16.690  Din17.690  Din

Akita, rotvajler, nemački ovčar (do 50 kg)

Kavezi za pse

Psi su po prirodi životinje koje traže jazbinu, manji ograđeni kutak u kom će se osećati bezbedno. Ta instinktivna potreba može se lako primetiti kod pasa koji žive na ulici. Tu potrebu možete primetiti i kod Vašeg ljubimca, pogotovo u slučaju kada se pas uplaši buke, poput grmljavine i petardi. Ukoliko primetite da se pas povlači u određeni deo stana, npr. ispod stola, to Vam takođe demonstrira njegovu prirodnu potrebu za zajbinom.

Kavezi za pse idealno su rešenje kao zamena za jazbinu. Ne samo što može biti sigurno mesto za Vašeg ljubimca, kavez za pse takođe može biti oblik kućice za pse u zatvorenom prostoru i mesto gde će Vaš ljubimac moći bez ometanja da odmara.

Veoma je bitno da se kavez za pse nikada ne koristi kao sredstvo kažnjavanja – pas kavez mora da doživljava kao sigurno mesto u koje se samostalno povlači da se odmori ili u slučaju kada oseti strah (npr. strah od grmljavine). Neki ljudi kavez za pse smatraju surovim, što je pogrešan stav. Kao što vukovi u divljini imaju potrebu za jazbinom, tu potrebu imaju i psi koji se drže kao kućni ljubimci, a kavez za pse upravo to predstavlja.

Ukoliko je potrebno da pas ostane kod veterinara, ili je neophodno mirovanje nakon veterinarske intervencije, pas će se osećati sigurno ukoliko se već na kavez navikao.

U našoj ponudi pronaći ćete Trixie kaveze za pse renomiranog nemačkog proizvođača.

Sadržaj:

 1. Zašto vlasnici pasa kupuju kaveze za pse?
 2. Kavezi za pse kao sredstvo učenja psa gde da vrši nuždu
 3. Kavezi za pse kao sredstvo za sprečavanje neželjenog ponašanja kod pasa
 4. Kako kavezi za pse mogu doprineti u ublažavanju simptoma separacione anksioznosti?
 5. Kada početi sa korišćenjem kaveza za pse?
 6. Zašto su žičani kavezi za pse najbolje rešenje?
 7. Izbor odgovarajuće veličine kaveza za pse
 8. Gde treba postaviti kavez za pse?
 9. Upoznavanje psa sa kavezom za pse

1. Zašto vlasnici pasa kupuju kaveze za pse?

Pored ogrlica i povodaca, kavezi za pse su dokazano efikasno sredstvo u dresuri, preporučeni od mnogih dresera, odgajivača i veterinara. Kada se jednom navikne na kavez, neželjeno ponašanje psa se u potpunosti može izbeći. Tu spada vršenje nužde u stanu, uništavanje stvari, kopanje po parketu i nameštaju, nepotrebno lajanje i zavijanje. Kavez za pse je takođe pogodan za prevazilaženje separacione anksioznosti, kojoj su posebno sklone pojedine rase.

2. Kavezi za pse kao sredstvo učenja psa gde da vrši nuždu

Kavez za pse je dokazano najbrži način da psa naučite da vrši nuždu napolju. Instinktivno, psi ne vrše nuždu tamo gde spavaju. Psi prirodno izbegavaju da borave blizu mesta gde vrše nuždu. Kada se pas odmah izvede napolje, po puštanju iz kaveza, vrlo brzo će naučiti šta se od njega očekuje. Veoma je bitno da se pas redovno izvodi, pogotovo kada je u pitanju štene koje bi se trebalo izvoditi napolje na svakih sat vremena, a pogotovo odmah nakon igre i obroka.

3. Kavezi za pse kao sredstvo za sprećavanje neželjenog ponašanja kod pasa

Problemi u ponašanju, poput uništavanja stvari, najčešće su posledica dosade kod psa koja se najčešće ispoljava u slučaju odsustva nadzora. Ukoliko se ovo ponašanje dopusti, vrlo brzo postaja navika koja se posle teško menja. Psi po prirodi žele da ugode svojim vlasnicima, kako bi zauzvrat dobili nagradu i pažnju. Kada bi pas znao šta se tačno od njega traži, on bi to i učinio.

Zatvaranje psa u kavez, kada ste odsutni, sprečava psa na napravi štetu, a samim time štiti ga i od mogućih povreda. Psi većinu vremena, oko 90%, provedu u spavanju kada su sami. Ostavljanje psa u kavezu, ukoliko se prethodno na njega navikao, neće uopšte biti stresno za Vašeg ljubimca. Preporučuje se da pas ne bude zatvoren u kavezu više od 4-5 sati.

4. Kako kavezi za pse mogu doprineti ublažavanju simptoma separacione anksioznosti?

Separaciona anksioznost je jedan od najvećih problema koji se može pojaviti kod Vašeg ljubimca. Ispoljava je kao povećani strah i nesigurnost psa kada vlasnik nije u blizini. Psi su društvene životinje i ne vole kada su ostavljeni sami.

Veoma je bitno da se pas nauči da ostaje sam i da shvati da če se vlasnik uvek vratiti. Kroz pozitivan trening, kavez za pse pružiće psu osećaj sigurnosti u momentima kada ostaje sam u kući, što će ublažiti simptome straha i nesigurnosti kada ostane sam.

5. Kada početi sa korišćenjem kaveza za pse?

Kavez za pse trebali bi koristiti odmah po dolasku novog ljubimca u Vaš dom, bez obzira koliko je pas star. Ukoliko psa uzimate iz odgajivačnice, vrlo verovatno da se već navikao na kavez ako je boravio u boksu. U tom slučaju, proces navikavanja psa na kavez u stanu je skoro završen.

Stariji pas se takođe može naučiti na kavez, stim što je proces malo duži i zahteva više strpljenja sa Vaše strane. Stariji psi kavez za pse mogu doživeti kao način kažnjavanja i zbog toga procesu navikavanja morate pristupiti sa dosta pažnje i strpljenja.

6. Zašto su žičani kavezi za pse najbolje rešenje?

Žičani kavezi za pse obezbeđuju najbolji pregled okruženja, kao i najbolju cirkulaciju svežeg vazduha. Pas će se najugodnije osećati kada je u mogućnosti da posmatra okruženje u kom se nalazi.

Žičani kavezi za pse lako se premeštaju sa mesta na mesto. Pošto se sklapaju, zauzimaju malo prostora kada se odlože. Lako se čiste sa sapunicom i vodom. Mogu da traju čitav životni vek ljubimca, što često nije slučaj sa plastičnim kavezima. Zbog svoje trajnosti, lako se mogu prodati kao polovni, ukoliko za njima više ne bude potrebe.

7. Izbor odgovarajuće veličine kaveza za pse

Kada kupujete kavez za štene, uzmite kavez koji će odgovarati Vašem psu kada odraste. Pas treba da ima dovoljno prostora da ustane i da se okrene po potrebi. U kavez bi bez problema trebali da stanu krevet za pse i posude za vodu i hranu. Prevelik kavez može ostaviti dovoljno prostora da pas u njemu vrši nuždu, što svakako ne želite da se desi. Zato je bitno da se uzme kavez optimalne veličine.

8. Gde treba postaviti kavez za pse?

Kavez za pse treba postaviti tamo gde ukućani provode najviše vremena. Pošto su psi društvene životinje, kavez nemojte postaviti na izolovano mesto. Tokom noći, spavaća soba je idealno mesto za kavez, jer će se tako Vaš ljubimac osećati sigurnije, znajući da ste u njegovoj blizini. Neki vlasnici pasa preferiraju da imaju dva kaveza, jedan u dnevnoj, drugi u spavaćoj sobi, kako ga ne bi prebacivali iz jedne sobe u drugu. Gde god da ga postavite, vodite računa da nije na mestu gde je promaja, kao ni na mestu gde je izvor toplote. Nekim psima prija da je kavez delimično prekriven čaršavom ili peškirom, kako bi se prigušio izvor svetlosti.

Za efikasno učenje mladog psa da vrši nuždu napolju, kavez za pse obavezno mora biti u Vašoj sobi tokom noći. Kada Vas cvilenje tokom noći probudi, momentalno bi trebali ustati i štene izvesti napolje. Prve nedelje, čak pvih par meseci, sa novim psom znaju biti poprilično naporne, ali to je faza kroz koju svaki vlasnik psa koji u stanu mora proći, ukuliko želi da ima psa sa dobrim navikama.

Kako bi se regulisalo kada štene vrši nuždu, poslednji obrok ne bi trebao biti dva sata pre spavanja. Potrebno je uskladiti rutinu, koja će Vam olakšati život sa novim ljubimcem. Tokom vremena, kako pas stari, vreme provedeno u kavezu može se povećavati, ali to nikada ne bi trebalo biti više od 6-8 sati. Mnogi preporučuju da taj period bude nešto kraći, tj. 4-5 sati.

9. Upoznavanje psa sa kavezom za pse

 • Pre zatvaranja psa u kavezu, OBAVEZNO mu SKINITE OGRLICU. Ogrlicu nikada ne smete ostaviti na psu kada ga zatvarate u kavezu, jer se može desiti da se ogrlica upetlja u žičanu konstrukciju kaveza i da dovede do davljenja.
 • Dozvolite psu da samostalno upozna kavez. Možete ubaciti u kavez neke igračke ili poslastice, i pustiti psa da ih sam uzme.
 • Tokom perioda navikavanja, vrata kaveza moraju uvek biti otvorena. NIKADA nemojte psa na silu ugurati u kavez.
 • U početku ga uvek nagradite kada sam u kavez uđe.
 • Kada pas počne samostalno da ulazi u kavez, bez dodatne motivacije u vidu poslastica i igračaka, pritvorite vrata na par trenutaka.
 • Ako pas pokuša da izađe, dozvolite mu da to učini.
 • Vremenom, počnite sa zatvaranjem kaveza na par trenutaka, ali ostanite pored kaveza.
 • Ako pas počne da cvili, nemojte ga pustiti dok se ne smiri, jer će u suprotnom na taj način pas shvatiti da je cvilenje način da ga pustite napolje. Ostanite pored kaveza, sačekajte da se smiri i tek tada ga pustite napolje.
 • Kada počnete da ostavljate psa samog u kavezu, nemojte biti odsutni više od pola sata. Idealno bi bilo da vežbate sa po 5, 10, 15 minuta i da postepeno povećavate taj period. Čim se vratite, psa odmah pustite iz kaveza.
 • Čak i kada nigde ne idete, zatvarajte psa u kavez na kraći period, kako pas zatvaranje ne bi asocirao sa Vašim odlaskom. Nakon par dana, možete očekivati da će pas samostalno ulaziti u kavez kako bi u njemu spavao. To je odličan znak da ljubimac kavez počinje da doživljava kao svoju jazbinu.

Štenci se moraju izvoditi napolje odmah po završetku obroka, dok odrasli psi treba da se izvedu oko pola sata nakon obroka, kako bi izvršili nuždu.

Psi zahtevaju dosta aktivnosti u toku dana. Pored šetnji i igranja sa drugim psima, psima je potrebno vreme za socijalizaciju sa svojim vlasnikom. Nega krzna, igranje i maženje su neki od načina da to postignete.

Poručite kavez za pse već danas

6.690  Din8.090  Din

Čivava, maltezer, mops (do 11 kg)

11.090  Din12.090  Din

Bigl, buldog, bul-terijer (do 32 kg)

14.290  Din15.290  Din

Bokser, čau čau, dalmatinac (do 41 kg)

16.690  Din17.690  Din

Akita, rotvajler, nemački ovčar (do 50 kg)

Iskustva kupaca

Šta kažu za nas

Sve je bilo vrlo lako i jednostavno. Od dogovora, do besplatne isporuke do adrese, sve u istom danu.

Đorđe

KupujemProdajem

Stigao kavez. Sve u najboljem redu. Hvala još jednom na saradnji i imate moju preporuku prijateljima. Retka je u Srbiji ovakva sjajna on-line poslovnost. Samo tako nastavite i želim Vam puno uspeha.

Prof. Miša S.

Gmail

Brz i lak dogovor , ekspresno dostavljena 2 kaveza sa kojima sam prezadovoljan. Svaka preporuka za saradnju sa članom 10++++

Zdravko

KupujemProdajem