Kavezi za pse kao prirodna jazbina

Kavezi za pse za stan kao prirodna jazbina

Psi su po prirodi životinje koje traže jazbinu, manji ograđeni kutak u kom će se osećati bezbedno. Ta instinktivna potreba može se lako primetiti kod pasa koji žive na ulici. Tu potrebu možete primetiti i kod Vašeg ljubimca, pogotovo u slučaju kada se pas uplaši buke, poput grmljavine i petardi. Ukoliko primetite da se pas povlači u određeni deo stana, npr. ispod stola, to Vam takođe demonstrira njegovu prirodnu potrebu za zajbinom.

Kavezi za pse idealno su rešenje kao zamena za jazbinu. Ne samo što može biti sigurno mesto za Vašeg ljubimca, kavez za pse takođe može biti oblik kućice za pse u zatvorenom prostoru i mesto gde će Vaš ljubimac moći bez ometanja da odmara.

Veoma je bitno da se kavez za pse nikada ne koristi kao sredstvo kažnjavanja – pas kavez mora da doživljava kao sigurno mesto u koje se samostalno povlači da se odmori ili u slučaju kada oseti strah (npr. strah od grmljavine). Neki ljudi kavez za pse smatraju surovim, što je pogrešan stav. Kao što vukovi u divljini imaju potrebu za jazbinom, tu potrebu imaju i psi koji se drže kao kućni ljubimci, a kavez za pse upravo to predstavlja.

Ukoliko je potrebno da pas ostane kod veterinara, ili je neophodno mirovanje nakon veterinarske intervencije, pas će se osećati sigurno ukoliko se već na kavez navikao.

U našoj ponudi pronaći ćete Trixie kaveze za pse renomiranog nemačkog proizvođača.