Kavez za pse za stan sprečava samopovređivanje psa i uništavanje nameštaja

Psi, pogotovo štenci, vole da istražuju. Ta potreba može ih uvaliti u ozbiljnu nevolju, u slučaju da pregrizu kabl, progutaju neki manji predmet, prevrnu na sebe tešku stolicu ili drugi komad nameštaja. A može se desiti da, po povratku sa posla, zateknete nameštaj u komadićima. Kavez za pse za stan pružiće Vama mir, a Vašem psu obezbediti bezbedan kutak kad god niste u mogućnosti da nagledate njegovo ponašanje. Navikavanje psa na kavez jeste proces koji može potrajazi, u zavisnosti od samog uzrasta ljubimca. Taj period je znatno kraći što je ljubimac mlađi. Praktične smernice za ovaj proces možete pronaći na našem blog tekstu Navikavanje psa na kavez za pse.

Izaberite kavez za vašeg psa
Kavezi za pse za stan uništavanje nameštaja

Kavez za pse se preporučuje za upotrebu od strane mnogih veterinara

Veterinari ih preporučuju kako bi se sprečilo da pas pojede komad nameštaja, pregrize kabl, otruje se sa kućnim hemikalijama. Pored toga što destruktivno ponašanje i  griženje nameštaja može prouzrokovati ozbiljnu materijalnu štetu, isto tako može nepovoljno uticati na zdravlje i život Vašeg ljubimca. Kavez za pse i mačke je takođe od velike koristi nakon veterinarske intervencije koja zahteva mirovanje ljubimca.

Izaberite kavez za vašeg psa
Kavezi za pse za stan preporuka veterinara

Kavez za pse ima čvrstu konstrukciju

Napravlje je od jake, pocinkovane žice, što mu daje stabilnost i dugotrajnost. Žičana konstrukija ujedno omogućava odličan protok vazduha, što nije slučaj sa plastičnim transporterima. Kada Vam više ne bude bio potreban, moći ćete da ga prodate kao polovnog i tako povratite deo uloženog novca. U retkim slučajevima se dešava da pas napravi štetu na kavezu, a to je uglavnom slučaj sa psima koji imaju ozbiljan problem sa separacionom anksioznošću i koji nisu dovoljno aktivni u toku dana. Ukoliko Vaš ljubimac ispoljava veoma destruktivno ponašanje, najbolje bi bilo da se konsultujete sa veterinarom ili dreserom pasa.

Izaberite kavez za vašeg psa
Kavezi za pse za stan jaka konstrukcija

Pocinkovani kavezi za pse za stan

6.890  Din7.890  Din

Čivava, maltezer, mops (do 11 kg)

8.290  Din9.290  Din

Francuski buldog, koker španijel, basenji (do 18 kg)

10.890  Din11.890  Din

Bigl, buldog, bul-terijer (do 32 kg)

14.090  Din15.090  Din

Bokser, čau čau, dalmatinac (do 41 kg)

16.490  Din17.490  Din

Akita, rotvajler, nemački ovčar (do 50 kg)

Crni kavezi za pse za stan

Smernice za izbor veličine kaveza za pse

  1. Kavez za pse treba da bude dovoljno velik da pas u njemu može komotno da stane i da se okrene, kao i da ima prostora za posude sa hranom i vodom.
  2. U kavez bi trebao da stane i krevet za Vašeg ljubimca.
  3. Ako se koristi za transport automobilom, vodite računa da dimenzije kaveze odgovaraju prostoru u kom će biti smešten. Čak iako kavez rasklopljen ne može da prođe kroz vrata ili gepek, vrlo je moguće da se može u automobil ubaciti sklopljen, a tek onda rasklopiti.