Prikazani svi od ukupno 5 rezultata

Sklopivi kavezi za pse i mačke za stan

Sklopivi kavez za pse i mačke, za stan, preporučuje se za upotrebu od strane veterinara, odgajivača i dresera pasa. Idealan je za korišćenje i kao kavez za štence. Može pomoći bržem usvajanju dobrih navika od strane Vašeg ljubimca, kao i sprečavanju samopovređivanja psa (griženje kablova, obaranja stolice…) i uništavanje nameštaja.

6.890  Din7.890  Din

Čivava, maltezer, mops (do 11 kg)

8.290  Din9.290  Din

Francuski buldog, koker španijel, basenji (do 18 kg)

10.890  Din11.890  Din

Bigl, buldog, bul-terijer (do 32 kg)

14.090  Din15.090  Din

Bokser, čau čau, dalmatinac (do 41 kg)

16.490  Din17.490  Din

Akita, rotvajler, nemački ovčar (do 50 kg)


Kako izabrati pravu veličinu kaveza za pse

Postoji nekoliko načina da odredite odgovarajuću veličinu kaveza za psa, pored postojećih smernica za izbor veličine na osnovu rase i maksimalne težine (podaci dostupni za svaku veličinu kaveza za pse iz ponude):

 • Izmerite veličinu kreveta Vašeg ljubimca i na osnovu te mere izaberite kavez za pse koji je dovoljno velik da u njega stanu krevet i posude za hranu i vodu;
 • Ako kavez za pse uzimate za rasno štene, potrežite na netu koja je standardna veličina psa kada odraste (visina, dužina, težina) i na osnovu tih mera izaberite kavez koji će biti dovoljno velik da pas u njemu, kad odraste, može komforno da legne, ustane i da se okrene;
 • Ukoliko kavez za psa uzimate za štene mešanca, potražite mišljenje Vašeg veterinara kolig ljubimca možete da očekujete kako bi mogli da mu nabavite odgovarajući kavez za pse.

Navikavanje psa na kavez

Svaki pas može da se navikne na kavez za pse, stim što to vreme može da varira od psa do psa.

 • Štenci se mnogo brže navikavaju na kavez, pogotovo ako uzimate štene iz odgajivačnice gde se vrlo verovatno već naviklo na boks.
 • Kavez za pse nikada ne smete koristiti kao sredstvo kažnjavanja. Pas kavez mora da doživi kao svoj bezbedan kutak u koji će se samostalno voljno u njega ulaziti.
 • Proces navikavanja psa na kavez može da potraje od par dana do par nedelja, pa čak i par meseci. Ukoliko imate odraslog psa kog hoćete da naučite na kavez za pse, nerealno je očekivati da ga možete odmah zatvoriti na par sati i da neće pokušati da iz kaveza izađe (da deformiše žicu).

Da li kavez za pse može da se koristi za transport psa?

Iako su plastični transporteri idealno rešenje za transport psa (autom, autobusom, avionom, u prikolici…), žičani kavezi mogu se koristiti i kod transporta, ali sa nekoliko ograničenja. Kod transporta, prednost žičanih kaveza za pse u odnosu na plastične transportere je to što je kod kaveza cirkulacija vazduga mnogo bolja i što ljubimac ima bolji pregled okruženja u kom se nalazi.

 • Ne može svaki kavez za pse da stane u automobil, pa čak ni u karavane i SUV-ove. Potrebno je da dobro izmerite sve dimenzije prostora (zadnje sedište, gepek) gde nameravata da stavite kavez kako bi bili sigurni da će kavez stati. Ukoliko nameravate da kavez stavite u gepek automobila, premerite gepek sa zatvorenim vratima.
 • Žičani kavezi za pse nisu pogodni za transport psa nekim drugim vidom prevoza, poput kombijem ili u zatvorenoj prikolici, ukoliko nije moguće da se osigura da se kavez neće ni malo pomerati. Za taj vid transporta, najbolje rešenje je plastični transporter. Postoji slučaj gde se pas prevozio u zatvorenoj prikolici, u žičanom kavezu za pse, i gde je zbog klizanja samog kaveza došlo do povređivanja repa ljubimca. Do povrede repa došlo je zato što je ispao kroz rešetke kaveza i onda se strugao kako se kavez u prikolici pomerao.

Prednosto sklopivog kaveza je ta što zauzima relativno malo prostora kada se odlaže. Samim time biće više prostora u automobilu kada pas nije sa Vama.

 • Metalni kavez za pse može sprečiti ozbiljno povređivanje psa, pogotovo mladog ljubimca, u Vašem odsustvu.
 • Metalni kavez za pse treba da predstavlja kutak u kom će se Vaš ljubimac osećati bezbedno i koji će doživljavati kao svoju kućicu.
 • Kavez za pse nikada nemojte koristiti kao sredstvo kažnjavanja.
 • Metalni kavez za pse obezbeđuje bolji protok vazduha i veći prostor nego plastični transporteri za pse.
 • Može se korisititi i kao kavez za mačke, gde ima neprocenjivu korist ako je potrebno da se obezbedi mirovanje ljubimca nakon povrede ili operacije, a može pomoći u postepenom navikavanju psa na mačku,
 • Psu obavezno skinite ogrlicu kada ga ostavljate u kavezu.